Beginpagina > Sociaal-cultureel en educatief werk. Het beleid in Vlaanderen. Een (...)


Sociaal-cultureel en educatief werk. Het beleid in Vlaanderen. Een wegwijzer.

woensdag 14 januari 2009

Het sociaal-cultureel werk is een interessante publicatie rijker: ‘Sociaal-cultureel en educatief werk. Het beleid in Vlaanderen. Een wegwijzer.’ Het werk biedt een inleiding tot de beleidsvoering voor het sociaal-cultureel werk in Vlaanderen.

De auteurs

De nieuwe publicatie maakt deel uit van de omvattende ‘Gids voor sociaal-cultureel en educatief werk’ van Kluwer en is van de hand van auteurs Davy De Laeter (Cultuurnet Vlaanderen), Wim De Pauw (vakgroep Agogische Wetenschappen van de Vrije Universiteit Brussel), Tom Lemahieu (Hogeschool West-Vlaanderen) en Lode Vermeersch (Hoger Instituut voor de Arbeid (HIVA – KU Leuven) en voormalig FOV-medewerker).

Een wegwijzer

De publicatie wil een inkijk bieden in het huidige beleid voor het sociaal-cultureel en educatief werk.

Het eerste deel van dat handboek geeft een overzicht van het sociaal-cultureel en educatief werk in Vlaanderen, hoe het ontstaan is en wie de belangrijkste spelers zijn. Het tweede deel gaat dieper in op het beleid rond het sociaal-cultureel en educatief werk. De auteurs schetsen daarbij de belangrijkste uitgangspunten, beleidsmechanismen en beleidsinstrumenten.

Niet alle details van de beleidspraktijk worden uitgelegd. De lezer moet zich dus niet verwachten aan bijvoorbeeld lange uiteenzettingen over interpretaties van decreetartikels of subsidietechnische regels. De auteurs kiezen integendeel voor de grootste en belangrijkste lijnen. Dit maakt dat deze publicatie leest als een wegwijzer doorheen het sociaal-cultureel en educatief beleid in Vlaanderen. Het werk maakt het soms moeilijke beleidsjargon verteerbaar voor iedereen. Het richt zich daarmee tot beroepskrachten, studenten, docenten, toekomstige en – wie weet – ook huidige beleidsmakers.

Je kan de publicatie via deze link bestellen.


Blijf op de hoogte: abonneer je op ons Digizine, of volg ons op Twitter.

De activiteit van de site opvolgen RSS 2.0 | Disclaimer | Overzicht van de site | Privé-site | SPIP | OWA