Beginpagina > Hoe krijg je een plekje in een sectorraad?


Hoe krijg je een plekje in een sectorraad?

vrijdag 3 oktober 2008

Johan Deckmyn (Vlaams Belang) stelde een schriftelijke vraag aan minister van cultuur Bert Anciaux over de wijze waarop de verschillende sectorraden binnen het domein Cultuur worden samengesteld.

Formeel en informeel overleg

Johan Deckmyn (Vlaams Belang) vroeg minister Anciaux in een schriftelijke vraag hoe de selectie van de leden van de verschillende sectorraden binnen het domein Cultuur gebeurt, hoe de plaatsvervangers worden geselecteerd en hoe bepaald wordt wie in de zogenaamde reservepool terechtkomt.

In een uitgebreid antwoord van minister Anciaux is de volledige procedure te lezen. De minister legt in zijn inleiding de nadruk op de vele informele contacten die er zijn met de sector: ”Het is genoegzaam bekend dat er vele informele overlegmomenten zijn, die behoren tot de netwerking van alle betrokkenen. De invloed ervan is moeilijk in te schatten, maar deze contacten vormen vaak een nuttig en zelfs onontbeerlijk element in de beeldvorming van actoren en projecten.”. De minister zegt dat de vier sectorraden een bijzondere maar zeker geen exclusieve rol spelen.

De databank ‘Iedereen kan zetelen!’?

In de toekomst zal, indien nodig, ook gebruik gemaakt worden van de databank ’Iedereen kan zetelen!’ (zie vorige berichtgeving). De kandidaten die ingingen op de openbare oproep om zich kandidaat te stellen voor een zitje in de adviesraden in het domein Cultuur, werden door de Vlaamse regering, op basis van hun motivatie en hun curriculum vitae beoordeeld. Daarnaast speelde onder andere ook hun onafhankelijkheid, deskundigheid en ervaring in één of meerdere taakgebieden van de Raad voor Cultuur, Jeugd, Sport en Media een rol.

De vraag van Johan Deckmyn en het antwoord van minister Anciaux vind je in de rechterkolom.

Blijf op de hoogte: abonneer je op ons Digizine, of volg ons op Twitter.

De activiteit van de site opvolgen RSS 2.0 | Disclaimer | Overzicht van de site | Privé-site | SPIP | OWA