Beginpagina > Investeringssubsidies voor energiezuinige culturele infrastructuur


Investeringssubsidies voor energiezuinige culturele infrastructuur

donderdag 9 november 2017

Is uw locatie energiezuinig? Niet? Wellicht komt u dan in aanmerking voor een premie, beschikbaar gemaakt door cultuurminister Gatz. Het energiezuinig maken van culturele infrastructuur is namelijk sinds kort een nieuwe prioriteit. Het FoCI organiseert op 6 december een informatievoormiddag.

Op 9 juni 2017 gaf de Vlaamse Regering haar goedkeuring aan het vernieuwd besluit betreffende het verlenen van investeringssubsidies voor culturele infrastructuur met bovenlokaal belang.

De subsidies voor grote culturele infrastructuur blijven behouden, zoals voorheen. Er is nu echter één indiendatum voorzien: 15 mei 2018.

Sven Gatz, minister van Cultuur, Jeugd, Media en Brussel, bepaalde drie sectorale prioriteiten voor culturele infrastructuur tijdens de beleidsperiode 2017 – 2021:

  • het automatiseren van de theatertrekken
  • toegankelijkheid van culturele infrastructuur
  • het energiezuiniger maken van culturele infrastructuur met bovenlokaal belang.

De twee eerste waren reeds opgenomen in het FoCI-reglement 2012 – 2016. De criteria voor subsidiëring worden verlengd, maar zijn duidelijker omschreven.

Cultuur energiezuinig

Daarnaast duikt dus een nieuwe prioriteit op: energiezuinig maken van culturele infrastructuur. Deze subsidies komen ter beschikking van culturele – en jeugdverenigingen via het klimaatactiefonds. De middelen zullen drie jaar beschikbaar zijn voor de culturele- en jeugdsector. De organisaties die onder het beheer van de entiteiten Cultuur en Jeugd vallen, komen in aanmerking voor deze subsidies voor culturele infrastructuur.

De indiendatum voor projectaanvragen voor de drie sectorale prioriteiten ligt vast op 1 april 2018. De beslissing wordt bekendgemaakt op 1 oktober 2018. Alle informatie is te vinden op de website van het departement CJM

Meer informatie

Het FoCI organiseert een informatievoormiddag over het indienen van projectaanvragen.

Hou deze data vrij in je agenda:

Wanneer - Woensdag 6 december 2017 van 9u30 tot 12u30.
Waar - De Markten, Oude Graanmarkt 5, 1000 Brussel.
Hoe bereik je De Markten: http://www.demarkten.be/contact

Inschrijven kan tot en met maandag 4 december via fondscultureleinfrastructuur@Vlaanderen.be


Blijf op de hoogte: abonneer je op ons Digizine, of volg ons op Twitter.

De activiteit van de site opvolgen RSS 2.0 | Disclaimer | Overzicht van de site | Privé-site | SPIP | OWA