Beginpagina > Socius en FOV lanceren tijdlijn decreet sociaal-cultureel volwassenenwerk


Socius en FOV lanceren tijdlijn decreet sociaal-cultureel volwassenenwerk

donderdag 7 december 2017

De afgelopen twee jaar stonden voor FOV en Socius in belangrijke mate in het teken van een nieuw decreet voor het sociaal-cultureel volwassenenwerk in Vlaanderen. De vernieuwde regelgeving gaat in op 1 januari 2018. Om de de belangrijkste decretale processen en deadlines op een overzichtelijke wijze weer te geven, sloegen Socius en FOV de handen ineen, met een overzichtelijke tijdlijn als resultaat.

Overzicht bieden

Vlak voor de zomervakantie werd het decreet goedgekeurd, het bijbehorende uitvoeringsbesluit volgde eind oktober. Dat betekent dat we nu een definitief zicht hebben op de concrete uitvoering van alle decretale processen. Het nieuwe decreet roept ongetwijfeld allerlei vragen op. Dat is niet meer dan logisch. Bijvoorbeeld: wanneer moet ik mijn beleidsplan indienen? Hoe zit het met het voortgangsrapport? En Sisca? Wanneer komt de visitatiecommissie langs?

Om de de belangrijkste decretale processen en deadlines op een overzichtelijke wijze weer te geven, sloegen Socius en FOV de handen ineen. Het resultaat: een tijdlijn. Gebruiksgemak en overzichtelijkheid staan centraal: het bovenste deel van de tijdlijn geeft aan wat organisaties tegen wanneer moeten aanleveren, het onderste deel geeft aan wat de overheid tegen wanneer moet realiseren.

Verdere ondersteuning

In de komende dagen wordt de tijdlijn bezorgd aan alle sociaal-culturele organisaties en andere stakeholders. Bij deze dus een warme oproep: hang de tijdlijn aan de muur van je kantoor, gebruik hem samen met collega’s bij het opmaken van de planning, bestudeer hem eens rustig… Blijf je met vragen zitten? Aarzel dan zeker niet onze medewerkers te contacteren.

Deze tijdlijn is slechts een onderdeel van een breder aanbod dat Socius en FOV ontwikkelen naar aanleiding van het nieuwe decreet. Voor meer informatie hierover kan je steeds terecht op de websites van FOV en Socius.

Je vindt de tijdlijn in de rechterkolom.

Een aangepaste versie voor de organisaties met een werking in een specifieke regio volgt snel.


Blijf op de hoogte: abonneer je op ons Digizine, of volg ons op Twitter.
(250.9 kB)


De activiteit van de site opvolgen RSS 2.0 | Disclaimer | Overzicht van de site | Privé-site | SPIP | OWA