Beginpagina > 2011 Europees Jaar van de Vrijwilliger


2011 Europees Jaar van de Vrijwilliger

dinsdag 8 december 2009

De Europese Raad van ministers van Cultuur besliste op 27 november 2009 om het jaar 2011 uit te roepen tot het Europees Jaar van de Vrijwilliger. Vlaams minister van Cultuur Schauvliege wil dat ook Vlaanderen zich ten volle kan inschakelen in dit jaar.

Na veel lobbywerk vanuit het Europees Centrum voor Vrijwilligerswerk, riepen de Europese ministers van Cultuur op 27 november het jaar 2011 uit tot het “Jaar van het vrijwilligerswerk ter bevordering van actief burgerschap”. Minister Joke Schauvliege die voor het eerst namens België de Raad bijwoonde, wil dat Vlaanderen zich ten volle kan inschakelen. “In naam van de duizenden vrijwilligers die in Vlaanderen op tal van domeinen actief zijn, mogen we deze kans niet laten liggen.”, aldus de minister.

Het Vlaams Steunpunt Vrijwilligerswerk is eveneens actief betrokken bij de organisatie van het Europese jaar (zie ook vorige berichtgeving). Het steunpunt organiseerde op 6 december een eerste verkennende vergadering met het werkveld. Ook vertegenwoordigers van het Agentschap Jeugd en Cultuur waren aanwezig.

De eerste officiële conferentie in voorbereiding van het Europees Jaar van de Vrijwilliger vindt plaats op 16 en 17 december 2009 in Brussel. Meer info vind je op www.cev.be.

Het volledige persbericht van de minister kan je downloaden in de rechterkolom.

Blijf op de hoogte: abonneer je op ons Digizine, of volg ons op Twitter.

De activiteit van de site opvolgen RSS 2.0 | Disclaimer | Overzicht van de site | Privé-site | SPIP | OWA