Beginpagina > Kristien Vermeersch versterkt de personeelsploeg van FOV


Kristien Vermeersch versterkt de personeelsploeg van FOV

donderdag 21 januari 2016

Sinds 18 januari is Kristien Vermeersch voltijds aan de slag bij de FOV. Kristien kan bogen op een jarenlange ervaring in het sociaal-cultureel werk. Die zal ze ten volle inzetten in haar nieuwe functie van netwerkmakelaar.

Kristien is geen onbekende voor het sociaal-cultureel werk. Tijdens de jaren ’80 en ’90 verdiende ze haar sporen als opbouwwerker in Brussel. In 1998 nam ze de leiding van FairFin, een sociaal-culturele beweging die tevens lid is van FOV. In 2012 mocht Kristien namens FairFin de prijs voor het sociaal-cultureel volwassenenwerk ontvangen uit de handen van voormalig minister van Cultuur Joke Schauvliege.

Ze studeerde aan het Hoger Instituut voor Maatschappelijk en Cultureel Werk in Brussel en behaalde in 2010 een Master Sociaal Werk (optie sociaal-cultureel werk) aan de KU Leuven.

Als voormalig bestuurder bij onze federatie raakte ze vertrouwd met de beleidsdossiers waar onze sector mee in aanraking komt. Ook haar engagementen bij Socius, de Strategische Adviesraad Cultuur en Vormingplus Oost-Brabant bezorgden haar inzicht in het reilen en zeilen van het sociaal-cultureel volwassenenwerk.

Als netwerkmakelaar zal ze haar tanden zetten in economische, zakelijke en fiscale dossiers en de behoeften van de sector trachten om te zetten in relevant beleidsadvies. Hiervoor zal ze contacten opzetten met deskundigen binnen en buiten de sociaal-culturele sector. Zo hoopt FOV in de toekomst nog meer te wegen op het Vlaamse, federale en Europese beleid inzake dossiers rond BTW, fiscale attesten, de wet op de marktpraktijken, staatssteun enz.

De collega’s van FOV zijn erg blij met deze versterking en wensen haar veel succes!


Blijf op de hoogte: abonneer je op ons Digizine, of volg ons op Twitter.

De activiteit van de site opvolgen RSS 2.0 | Disclaimer | Overzicht van de site | Privé-site | SPIP | OWA