Beginpagina > Hart boven Hard wil iedereen mee aan tafel op 7 mei


Hart boven Hard wil iedereen mee aan tafel op 7 mei

vrijdag 17 maart 2017

Twee jaar op rij bracht Hart boven Hard meer dan 20.000 mensen op straat voor een andere samenleving. Tijd voor een volgende editie, aldus de burgerbeweging. Ditmaal roept ze op om samen letterlijk op tafel te kloppen. De langste tafel ooit nog wel, in het hart van Brussel, een tafel waar plaats is voor iedereen...

Alternatieven voor ’een scheef systeem’

"Wie het nieuws volgt stelt vast dat er heel wat scheefgroeit. De roofbouw op mens en natuur loopt uit de hand. Het beleid wuift de problemen van mensen weg en blokt inspraak af. De Trumps en Le Pens van deze wereld, ook hier bij ons, zijn uitwassen van een scheef systeem," vindt Hart boven Hard. "Aan onze tafel is plek voor iedereen, ook voor elke droom rond ons klimaat, onze democratie, onze internationale handel, vrede… Wij laten ons niet uiteen spelen. We steunen elkaars bekommernissen en strijd."

De alternatieven van Hart boven Hard

Vang het grote geld
Groeiende armoede en ongelijkheid ontwrichten het samenleven. In een gezonde samenleving dragen multinationals en grote vermogens eerlijk bij.

Een leefbare job voor iedereen
Stress, burn-out, mini-jobs en werkloosheid zijn een sluipend gif. Een toekomstgerichte samenleving gaat voor zinvol werk voor ons allemaal.

Iedereen hoort erbij
Racisme en stigmatisering zetten mensen tegen elkaar op. Een open samenleving is trots op haar warm onthaal voor vluchtelingen en duldt geen discriminatie.

Samen rijk
Besparingen op zorg, cultuur, onderwijs, onderzoek en verenigingsleven ondergraven ons menszijn. Een verlichte samenleving maakt juist méér ruimte vrij voor verbeelding, talentontwikkeling en kritisch denken.

Wil je weten hoe je mee kan aanschuiven of hoe je kan bijdragen? Neem dan zeker een kijkje op de website van Hart boven Hard.


Blijf op de hoogte: abonneer je op ons Digizine, of volg ons op Twitter.

De activiteit van de site opvolgen RSS 2.0 | Disclaimer | Overzicht van de site | Privé-site | SPIP | OWA